Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΟΥΡΑΝΟΚΑΜΩΜΑΤΑ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
90

Η γιαγιά Συννεφιά αφηγείται τρεις ιστορίες από τη Συννεφοπολιτεία, με πρωταγωνιστές τα εγγόνια της, το Χαλάζι, το Χιόνι και τις Βροχοσταλίδες.
Σαν αρχίσει τα καμώματά του ο Ουρανός, και τι δε γίνεται στην πλάση! Το Xαλαζάκι δε χορταίνει να ονειρεύεται και ο Xιονούλης παρέα με τις ξαδέρφες του μπαίνει σε απίστευτες περιπέτειες. Όμως, όταν οι Bροχοσταλίδες σημάνουν συναγερμό, η πλάση μαραζώνει, τα ποτάμια γίνονται καπνός και οι άνθρωποι; Τρελαίνονται. Δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν ξέρουν τι κάνουν. Ώσπου τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και τότε ο Ουρανός ανοίγει, για να γίνουν όλα όπως και πρώτα.
Ο Μερκούριος Αυτζής γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο και είναι κάτοχος Μaster Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Από το 1994 γράφει βιβλία για παιδιά και νέους. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τα έργα του: "Το τραγούδι του κότσυφα", "Ο Σοφούλης της Βίβλιπουτ" και "Αν τα παιδιά χτίζαν το αύριο". Πήρε μέρος ως εισηγητής σε συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998 και από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.