Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Η ΠΕΡΙΠΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΣΣΑΡΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΚΕΔΡΟΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2008
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
112

«Το τέλος του πλανήτη Γη», έγραφε η Ζουρλάν.
«ΑΝΤΙΟ ΓΗ», έγραφε η Συνταράκτικ.
«Εξωγήινη πυρηνική βόμβα», φώναζαν στα δελτία ειδήσεων.
Αγωνία και τρόμος σε όλο τον κόσμο, όταν από τα ραντάρ εντοπίζεται ένα αγνώστου προέλευσης διαστημόπλοιο που κατευθύνεται απειλητικά προς τη Γη. Όλοι οι πόλεμοι σταματούν. Οι χώρες που ως τώρα σημάδευαν η μία την άλλη συμφώνησαν κι έστρεψαν τα κανόνια τους προς τον ουρανό.
Διαταγή: Μόλις το διαστημόπλοιο πλησιάσει σε συγκεκριμένη απόσταση από τη Γη να το βομβαρδίσουν.
Τι είναι αυτό που ξέρει ο αστρονόμος Γαλιλαίος Εξαίρετος και ποια είναι η δική του αγωνία όσο περνά ο χρόνος; Τι προσπαθεί να αποδείξει καθώς η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει;

Κάσσαρης ΔημήτρηςΜια φορά κι έναν καιρό, πριν την ασπρόμαυρη τηλεόραση και μετά το rock and roll, γεννήθηκε ο παραμυθάς Δημήτρης Κάσσαρης. Καθώς δεν ήξερε ότι ήταν παραμυθάς, έδωσε εξετάσεις στη Νομική και πριν ακόμα πιάσει το μολύβι, ακούμπησε τα δάχτυλά του στις χορδές της κλασικής κιθάρας με δάσκαλο το Δημήτρη Φάμπα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα και πρώτο βραβείο. Δάσκαλός του ο βαθύφωνος της Εθνικής Λυρικής σκηνής Γιώργος Παππάς. Παρακολούθησε μαθήματα του Μουσικοπαιδαγωγικού Συστήματος ORF και σεμινάρια λογοτεχνίας. Διατέλεσε καθηγητής μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση και από το 1993 ανήκει στο μόνιμο καλλιτεχνικό δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως τώρα έχει λάβει μέρος, με μικρούς ή μεγάλους ρόλους, στα έργα ρεπερτορίου και έχει πρωταγωνιστήσει σε όπερες για παιδιά, όπως "Σταχτοπούτα", "Χάνσελ και Γκρέτελ" σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, "Μαέστρος Κομπραβούρα", "Το Δάκρυ του Φεγγαριού" σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή, στις κωμικές όπερες "Εύθυμη Χήρα", "Μυστικός Γάμος" σε σκηνοθεσία Σέργιου Βαφειάδη, "La Serva Padrona" σε σκηνοθεσία Κωστή Παπαϊωάννου και στο μιούζικαλ "Kiss me Kate" σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Επίσης εμφανίζεται σε μουσικές παραστάσεις με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Κουρτ Βάιλ, Μάνου Χατζιδάκι και νεότερων συνθετών. Η επαφή του με τα παιδιά μέσα από τη μουσική, το θέατρο και το τραγούδι τού δημιούργησε την ανάγκη να αρχίσει να ξεδιπλώνει τη φαντασία του επάνω στις λευκές σελίδες. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το 1992 που ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι της γραφής, γράφει, σβήνει και ξαναγράφει με οδηγούς τα παιδιά, το περιβάλλον, την αισιοδοξία. Επάνω σε τούτο τον καμβά ξετυλίγονται τα παραμύθια και οι παιδικές ιστορίες που γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.