Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΣΑΙΞΠΗΡ ΟΥΙΛΛΙΑΜ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΠΑΤΑΚΗ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
1994
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
105
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΙ ΜΟΝΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΟΥΛΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΙΟΥΝΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΛΕΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ Ο ΡΩΜΕΟΣ ΚΑΙ Η ΙΟΥΛΙΕΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (αγγλικά: William Shakespeare) (Απρίλιος 1564 - 23 Απριλίου 1616) ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και "Βάρδος του Έιβον". Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.
Δεν έχουν σωθεί παρά λίγες καταγραφές για την ιδιωτική ζωή του Σαίξπηρ και έχουν σημειωθεί σημαντικές εικασίες για ζητήματα όπως η εξωτερική του εμφάνιση, η σεξουαλικότητά του, οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κατά πόσον τα έργα που του αποδίδονται είναι γραμμένα από άλλους
Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 και του 1613 και κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθειά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα. Η επίδρασή του, ειδικότερα στην αγγλική λογοτεχνία, θεωρείται τεράστια. Οι Ρομαντικοί αναγνώρισαν την ιδιοφυία του και οι Βικτωριανοί τον λάτρεψαν κατά τρόπο που ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω αποκάλεσε "βαρδολατρεία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.