Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Λένα  Μερίκα
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΚΕΔΡΟΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2003
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
141
Ο νεαρός ήρωας του βιβλίου από μωρό είχε ήδη λύσει το πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού: γιατρός ήθελε να γίνει, κι ήταν σίγουρος γι’ αυτό. Τώρα, όμως, έφηβος πια, φοβάται να αποκαλύψει το μυστικό του στον πατέρα του που τον βλέπει μελλοντικό συνέταιρο στην επικερδή επιχείρησή του. Όταν γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Μαρία, μια νεαρή Βορειοηπειρώτισσα που καίγεται να γίνει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ή των Γιατρών του Κόσμου, θέλει να μοιραστεί το όνειρό του. Προτού όμως πραγματοποιήσουν αυτότους το όνειρο, η αρρώστια και η ανάγκη χτυπούν την πόρτα τους και γίνονται «γιατροί» στα προσφυγικά του… Νέου Κόσμου, όπου ένα μικρό παιδάκι από την Αρμενία, που βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, αρρωσταίνει βαριά, και οι συνθήκες παραμονής του στην Ελλάδα καθώς και η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπουν την άμεση νοσηλεία του. Έτσι αρχίζει μια κούρσα αναμέτρησης με τον χρόνο με αλλεπάλληλες ανατροπές που μπαίνουν εμπόδιο στο δρόμο τους. ?ραγε οι δύο μικροί «γιατροί» θα την κερδίσουν; Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με ανθρωπιστικό μήνυμα, γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.


Η Λένα Μερίκα είναι μια από τις πλέον γνωστές και επιτυχημένες συγγραφείς στον τομέα του εφηβικού/ νεανικού βιβλίου.
                Εδώ μας παρουσιάζει μία ακόμη βαθιά ανθρώπινη ιστορία, που τιμήθηκε με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
                Ας αφήσουμε όμως τον ήρωά μας να μιλήσει για τον εαυτό του:
«Από μικρός ονειρευόμουν να γίνω γιατρός. Μπαίνοντας στην εφηβεία είχα πειστεί ότι ιατρική και γκλάμορ είναι ένα και το αυτό. Ένιωθα ήδη φοιτητής της Ιατρικής, αλλά δίσταζα να αποκαλύψω το μυστικό μου στον μπαμπά, που με έβλεπε μελλοντικό συνέταιρο στην επιχείρησή του.
                Όταν γνώρισα και ερωτεύτηκα τη Μαρία, που καιγόταν να γίνει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ή των Γιατρών του Κόσμου, η αρρώστια και η ανάγκη χτύπησαν την πόρτα μας. Ένα γειτονόπουλο της Μαρίας χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια. Έτσι ανασκουμπωθήκαμε και πιάσαμε αμέσως δουλειά σαν «γιατροί» στα προσφυγικά του... Νέου Κόσμου.
                Μια κούρσα αναμέτρησης με το χρόνο, με αλλεπάλληλες ανατροπές, συχνά ευτράπελες, που έμπαιναν εμπόδιο στο δρόμο μας, είχε αρχίσει. Θα την κερδίζαμε;»
                Αλήθεια, θα την κέρδιζαν; Η απάντηση, στις σελίδες του όμορφου αυτού βιβλίου, που παρά το ότι απευθύνεται σε άτομα κάποιας συγκεκριμένης ηλικιακής μπορεί άνετα να διαβαστεί απ' τον καθένα, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα κείμενα της καλής λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.