Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ο ΤΙΠΟΥΚΙΤΟ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΖΗ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΜΙΝΩΑΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2008
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
48
http://www.minoas.gr/data/images.products/17124.jpg
O μικρούλης Iζζό ζει κοντά στη θάλασσα, αλλά δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος. Στα δίχτυα του, αντί για ψάρια, βρίσκει σκουπίδια! Aποφασίζει λοιπόν, να καλέσει κοντά του τον πιο καλό του φίλο, για να τον βοηθήσει να σώσει τη θάλασσα. Mια χιουμοριστική οικολογική ιστορία, γεμάτη μικρούς ψαράδες, καρπουζόφλουδες, καλικαντζαρο-οικογένειες και σκουπιδοκαμπούρες, και τον πιο αριστοκράτη καλικάντζαρο, τον Tιπουκίτο Φλαπουκίτι

Μπίζη Αλεξάνδρα
Η Αλεξάνδρα Μπίζη γεννήθηκε στις Σέρρες το Σεπτέμβριο του 1965. Έζησε επίσης στη Βέροια, στη Θήβα, στην Κομοτηνή και στην Κέρκυρα απ’ όπου και κατάγεται. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και θέατρο στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί επίσης το παραμύθι της Το φάντασμα του πρίγκιπα Γελαστρόνι (2005).
Άλλα βιβλία της για παιδιά: Ο Φλαμπελίνο και το κορίτσι που δεν ήθελε να κοιμηθεί (Παπαδόπουλος 2003• κυκλοφόρησε στα πολωνικά, στα ουγγρικά και στα σουηδικά το 2005). Ο Τιπουκίτο Φλαπουκίτι σώζει τη θάλασσα (Μίνωας 2003, βραβείο Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2002). Ο ακροβάτης με τη χάρτινη καρδιά (Ελληνικά γράμματα 2006). Η Αλεξάνδρα αφιερώνει αυτό το βιβλίο στον Χρήστο και στην Αγγελική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.