Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
1998
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
180
Ο Γουίλι Γόνκα είναι ένας άνθρωπος που έχει χαρακτήρα παιδιού. Παρ’ όλα αυτά αρνιόταν να θυμηθεί την παιδική του ηλικία όπου πέρασε σκληρά χρόνια, γιατί ο πατέρας του ήταν οδοντίατρος και δεν τον άφηνε να τρώει γλυκά. Έτσι έφυγε και έφτιαξε το εργοστάσιο. Όλον αυτόν τον καιρό, που ο Τσάρλι νόμιζε πως ο πατέρας τον είχε ξεχάσει, αυτός κορνίζωνε αποκόμματα εφημερίδων με τον θρίαμβο του και φωτογραφίες του.
Παρ’ όλο που ο Τσάρλι δεν ήταν πλούσιος, αυτός έγινε κληρονόμος του εργοστασίου. Και όχι μόνο. Κατάφερε να βοηθήσει τον Γουίλι Γόνκα να συμφιλιωθεί με την παλιά του οικογένεια, αλλά και να κερδίσει μια καινούρια…
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

 Ο ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ είναι ένας από τους γνωστότερους σύγχρονους Άγγλους πεζογράφους. Γεννήθηκε στην Ουαλία το 1916 και πέθανε το 1990. Άρχισε τη σταδιοδρομία του γράφοντας διηγήματα για μεγάλους, αλλά πάντα τόνιζε ότι τα παιδικά βιβλία του έδιναν μεγαλύτερη ικανοποίηση. «Είναι πιο δύσκολο να γράφεις για παιδιά», έλεγε, «γιατί πιο δύσκολα κρατάς την προσοχή τους. Όταν όμως τα καταφέρνεις, η χαρά είναι μεγάλη» . Ο Ρόαλντ Νταλ σίγουρα τα κατάφερε, γιατί τα βιβλία του - γεμάτα χιούμορ και φαντασία - έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν κατακτήσει εκατομμύρια παιδιά.
 Μερικά από αυτά είναι: Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΜΑΤΙΛΝΤΑ, ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΜΦΓ -  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ, ΟΙ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΙ, ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΌ ΦΑΡΜΑΚΟ, Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Κος ΦΟΞ, ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, Ο ΤΖΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΟΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΝΤΑΝΙ, Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και για μεγαλύτερους αναγνώστες, Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΣΟΥΓΚΑΡ.                                                 

3 σχόλια:

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.