Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ 3


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
MANOΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΠΑΤΑΚΗ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2012
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
186
Ο Δαμιανός μαζί με την Ασπασία, τον μπαμπά του, τη μαμά του και όλη την παρέα θα επισκεφτούν την Καλορίγανη για να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Αφήγησης που θα πραγματοποιηθεί εκεί.
Η συμμετοχή του Αστέριου Αστερά , του Χελιδονή, της Περιστεράς και της Χηνίτσας στο Φεστιβάλ προβληματίζουν τον Δαμιανό και την παρέα του. Φοβούνται πως η παρουσία τους εκεί, θα έκανε το Φεστιβάλ να χάσει την ταυτότητά του.
Ο Δαμιανός με την αγαπημένη του Ασπασία θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό.


Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Έχει σημαντική παρουσία τόσο στο χώρο της λογοτεχνίας για ενήλικες αναγνώστες, όσο και στη λογοτεχνία που αφορά τα παιδιά, αλλά και τους νέους. Παράλληλα γράφει κριτικά σημειώματα σε εφημερίδες (Αυγή, Καθημερινή κ.α) και σε περιοδικά (Διαβάζω, Πόρφυρας, Τραμ κ.α) Έχει γράψει επίσης σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδιά, ενώ υπήρξε και συνεργάτης του Γ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Με τη λογοτεχνία ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια, δημοσιεύοντας μικρά κείμενα στο περιοδικό "Διάπλασις των Παίδων". Η πρώτη του -επίσημη- παρουσία στα ελληνικά Γράμματα γίνεται το 1969 με τη δημοσίευση διηγήματος του σε ανθολογία νέων συγγραφέων που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κάλβος. Και το 1979 κυκλοφορούν τα πρώτα του βιβλία. Υπήρξε κατά διαστήματα μέλος των Δ. Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικου Τμήματος Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ). Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Unicef. Η σύζυγος του Κώστια Κοντολέων είναι συγγραφέας και μεταφράστρια.
Ζουν στη Αθήνα και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.