Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΣΥΡΜΩ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2012
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
99
Μα πού πήγαν οι νυχτερίδες;
Μια νεαρή νυχτερίδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη και ανακαλύπτει ότι ο κόσμος της αλλάζει. Ανεξήγητα συμβάντα διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς ο αριθμός των νυχτερίδων στην περιοχή μειώνεται και ένα περίεργο κύμα δηλητηριάσεων έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα. Η ηρωίδα θα αναλάβει μαζί με τους φίλους της να λύσει το μυστήριο κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου καλοκαιριού. Θα καταφέρει να σώσει την αποικία της από τους κινδύνους που την απειλούν;
Ένα βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις νυχτερίδες μ’ έναν τρόπο καινούριο και ζεστό, και ευαισθητοποιεί τα παιδιά σ' ένα ζήτημα σημαντικό και επίκαιρο, την απώλεια της βιοποικιλότητας.




Μιχαήλ Σύρμω
Η Σύρμω Μιχαήλ γεννήθηκε στους Γεωργανάδες Τρικάλων το 1967. Όταν τέλειωσε το Λύκειο ήταν πολύ χαρούμενη που δε θα ξαναχρειαζόταν να γράψει έκθεση. Στην πραγματικότητα από τότε άρχισε να αγαπά το γράψιμο. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Βιολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Βιολογία. Σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ζει στη Θεσσαλονίκη με τον άντρα της και τους δυο γιους τους. Το βιβλίο της "Ξένοι στο Αιγαίο" τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.