Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΆΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2010
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
171
Η παράξενη χρονομηχανή
Περίεργες καταστρογικες συμπτώσεις εμφανίζονται στον χωροχρόνο,και η Στέλλα και ο Στέφανος ,τα μοναδικά αδέρφια της χώρας με μαγικές δυνάμεις, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο μαθαίνοντας τα πάντα για την ιστορία της Γης.
 Αρχαία Ελλάδα ,προ`ι`στορική εποχή ,διαστημικό μέλλον   -οι ΣΤΕ πρέπει να ψάξουν παντού για στοιχεία.     Στη πορεία θα συναντίσουν δεινοσαύρους,τη Μαρία Αντουανέτα , εξογήινους πολεμιστές και πολλούς φανταστικούς νέους φίλους .Μαζί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το παρελθον και να προστατεύσουν το μέλλον.Κανείς δε φανταζόταν ότι ο αγώνας για τη σωτηρία της  Γης θα ήταν τόσο συναρπαστικό.

Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία ήταν ο "Μικρός Νικόλας", ο "Θησαυρός της Βαγίας" και "Ο Γλάρος Ιωνάθαν". Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια, έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες. Στην ερώτηση "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις" απαντούσε δημοσιογράφος ή / και συγγραφέας. Σπούδασε ΜΜΕ και πολιτισμό στο Λονδίνο, αλλά υποστηρίζει ότι τα καλύτερα τα έμαθε πηγαίνοντας σε εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, ταινίες, συναυλίες, μιλώντας με ανθρώπους και διαβάζοντας εφημερίδες. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο BBC και σε διάφορα αγγλικά έντυπα και πήρε μάστερ στην Πολιτιστική Διαχείριση. Η καλύτερη δουλειά του ήταν στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο - η καθημερινή επαφή με πίνακες ζωγραφισμένους από παιδιά τον οδήγησε πίσω στην παιδική του ηλικία, τότε που έγραφε παραμύθια και τα χάριζε σε φίλους. Ύστερα απ' αυτήν τη δουλειά, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παλιμπαιδισμού. Στην Ελλάδα γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που τον εκνευρίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.