Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΓΙΟ ΓΙΟ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ευγένιος Τριβιζάς
ΕΚΔΟΤΗΣ
Μεταίχμιο
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ       
2012
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
88









Πού πάνε οι γιαγιάδες όταν κανένας δεν τις βλέπει; Πού πάνε οι παππούδες στιγμές στιγμές όταν δεν πρέπει; Γιατί εξαφανίζονται πού και πού και άδικα φωνάζεις «Γιαγιά, γιαγιά, παππού, παππού»; Γιατί προσποιούνται ότι πάνε στο κομμωτήριο, στο καφενείο, στον μανάβη ή στο καθαριστήριο, ενώ στην πραγματικότητα κατευθύνονται κάπου αλλού; Τι θα ανακαλύψει αν τους ακολουθήσει κανείς κρυφά σε ξεχασμένες γειτονιές, έρημες πλατείες και άγνωστες στοές; Ένα νοσταλγικό παραμύθι για τα χρόνια που περνάνε και φεύγουνε, γεμάτο απρόοπτα και εκπλήξεις, που θα συγκινήσει τους παππούδες και τις γιαγιάδες και θα διασκεδάσει τα εγγονάκια τους.







Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

Έχει γράψει γύρω στα 150 βιβλία που είναι: μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.