Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ελένη Δικαίου
ΕΚΔΟΤΗΣ
Πατάκη
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2005
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
267

Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον δύο δωδεκάχρονα παιδιά, ο Ζώης καιη Κόρα,αποφασίζουν να παίξουν ένα <<παράξενο>> παιχνίδι.Ξέρουν πως,για να βγουν έξω από το διάφανο θόλο που προστατεύει την πολη τους ,στην ερημιά μιας παλιάς λίμνης που έχει αποξηρανθει.
Δεν έχουν υπολογίσει τη βροχή  που πέφτει συνεχεια τον τελευταίο καιρό,ούτε πως αυτό που εκείνηοι ξεκίνησαν σαν παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες,ολότελα  διαφορετικούς από κείνους των παιχνιδιών  που έπεζαν μέσα από τις οθόνες τους.


Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Μικρή αγαπούσε τις ιστορίες και τα παραμύθια, μα πιο πολύ της άρεσαν εκείνα που δεν άρχιζαν με το «μια φορά κι έναν καιρό» αλλά με το «πολλά χρόνια πριν» κι οι ήρωές τους δεν ήταν «κάποιο βασιλόπουλο», αλλά είχαν ονόματα ίδια με το δικό της ή των φίλων της: Ελένη, Ιφιγένεια, Μενέλαος, Ορέστης. Τα αγαπούσε αυτά τα παραμύθια επειδή της φαίνονταν πιο αληθινά απ’ τα υπόλοιπα. Μεγαλώνοντας κατάλαβε γιατί. Γιατί, κάτω απ’ τη μαγεία εκείνων των υπέροχων παραμυθιών που με τόση μαστοριά έφτιαξαν οι αρχαίοι Έλληνες, κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες του κόσμου. Αυτή τη μαγεία θέλησε να μοιραστεί με τα παιδιά, λέγοντάς τους τις ίδιες ιστορίες, με το δικό της τρόπο.

1 σχόλιο:

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.