Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΧΟΥΡΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΑΓΚΥΡΑ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2004
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
28


Το φθινόπωρο τα φύλλα της λεύκας πέφτουν. Ακολουθούν, μαζί με άλλα, αδιαμαρτύρητα την προκαθορισμένη πορεία τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιο από αυτά θελήσει να υπερβεί τη φύση του;
Είναι το τελευταίο φύλλο μιας λεύκας που αγαπά με πάθος τη ζωή και αρνείται να πέσει. Αυτή του η αγάπη είναι που το οδηγεί ν' ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, να μάθει να παρατηρεί και να γνωρίζει τον κόσμο γύρω του, να ζει με αξίες, αρχές και στόχους. Πάνω απ' όλα, όμως, καταλαβαίνει ότι στη ζωή όλα κερδίζονται με προσπάθεια και όταν είναι έτοιμος κανείς να προσφέρει απλόχερα την αγάπη του, δίχως να τον νοιάζουν ανταλλάγματα, τότε νιώθει γενναίος και δυνατός να υπερβεί όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.



O Γιάννης Πλαχούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος από διάφορες θέσεις σ’ εφημερίδες, σε περιοδικά και στο ραδιόφωνο. Έχει εκδώσει από το 1973 μέχρι σήμερα εννέα ποιητικές συλλογές, τέσσερα παραμύθια κι ένα μυθιστόρημα. Είναι συνεκδότης με τον Δημοσθένη Κορδοπάτη του ιδιότυπου περιοδικού «Κέντρων». Διετέλεσε μέλος στα Δ.Σ. του Αετοπούλειου Ιδρύματος, της ΔΕΠΑ Χαλανδρίου, του Κέντρου Έρευνας Μικρασιατικού Ελληνισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών και, σήμερα, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρικού Τύπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.