Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΜΑΡΚ ΤΟΥΑΙΝ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2006
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
2006
Πειρατής ή Ινδιάνος, ληστής ή εξερευνητής, ο Τομ Σόγερ σκαρώνει τις πιο τρελές φάρσες στους μεγάλους και μπλέκει σε απίστευτες και απρόβλεπτες περιπέτειες οδηγημένος από την παιδική του φαντασία. Κανείς όμως από τους κατοίκους του μικρού χωριού στις όχθες του Μισισιπή όπου μεγάλωσε δεν παύει να αγαπά τον Τομ Σόγερ, για την καλή του καρδιά.
Η ιστορία αυτού του ατίθασου αγοριού, που για περισσότερα από εκατό χρόνια αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.




Μαρκ Τουαίην
Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς (Samuel Langhorne Clemens, 30 Νοεμβρίου 1835 – 21 Απριλίου 1910), γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην, ήταν διάσημος Αμερικανός συγγραφέας. Ανάμεσα στα πιό γνωστά βιβλία του ανήκουν οι Περιπέτειες του Τόμ Σώγιερ και οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν. Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς γεννήθηκε στο χωριό Φλόριντα της πολιτείας του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, γιος του Τζον και της Τζέην Κλέμενς. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην παραποτάμια πόλη Χάνιμπαλ, αναζητώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Η πόλη αυτή καθώς και οι κάτοικοί της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Τουαίην, τις Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ (1876).
O Μαρκ Τουαίην σε ηλικία 15 ετών
Ο πατέρας του πέθανε το 1847 αφήνοντας στην οικογένεια αρκετά οικονομικά χρέη, γεγονός που ανάγκασε τον Τουαίην να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Οράιον, ξεκίνησε το 1850 να εκδίδει μία εφημερίδα στην οποία ο Τουαίην δημοσίευε κατά διαστήματα κείμενά του. Παράλληλα πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στο Σαιντ Λούις και τη Νέα Υόρκη εργαζόμενος ως τυπογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.