Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΤΗΣ : ΚΕΔΡΟΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ : 2008
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ : 131


Ο Άρης και η Λίζα, έχοντας μαζί τους την Ήρα, ένα χαριτωμένο γκόλντεν ριτρίβερ, πηγαίνουν στη λίμνη Κερκίνη να δουν από κοντά τον <<οικολογικό παράδεισο>>.
Η δολοφονία όμως του φύλακα ξεναγού τούς μετατρέπει σε μικρούς ντετέκτιβ και τους παρασύρει σ' ένα παιχνίδι αναζήτησης των υπόπτων και της αλήθειας. Πολύ γρήγορα τα παιδιά θα καταλάβουν ότι πίσω
από τη δολοφονία βρίσκονται συμφέροντα που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας.



 Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αγγλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Εκπονεί τη διατριβή της με τον καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα ? Το παράδοξο στην ποίηση του Γιάννη Δάλλα?.
Ζει στην Αθήνα από το 1975. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και ασχολείται με την κριτική. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά ?Ανακύκληση, Ευθύνη και Τετράδια της Ευθύνης, Νέα Εστία, Νέα Πορεία, Γραφή , Πόρφυρα, Περίπλου, Διαβάζω, Κ ( Εκδόσεις Αλεξάνδρεια ), (δε)κατα, Μανδραγόρα ? και εφημερίδες ,όπως -παλαιότερα- Ελευθεροτυπία [Βιβλιοθήκη], Έθνος , Νέα και Καθημερινή ( στο φύλο της Τρίτης και την Κυριακάτικη Καθημερινή).

2 σχόλια:

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.