Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΟΥ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΠΑΤΑΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2008
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
129


Μια αγριοφουντουκιά φύτρωσε τυχαία σε μια γκρίζα γειτονιά της Αθήνας. Μα δεν ήταν καθόλου τυχαία η υπέροχη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα παιδιά της γειτονιάς και το μοναχικό δέντρο.
Η ιστορία της Φουντουκιάς εξελίσσσεται σαν ένας αγώνας δρόμου. Η μια μετά την άλλη οι αφηγήτριες δίνουν τη... σκυτάλη για νε ξετυλιχτεί το νήμα της ιστορίας.
Όταν μια μέρα το δέντρο θα κινδυνέψει από την μπουλντόζα, ολόκληρη η γειτονιά θα προσπαθήσει με πάθος να τη σώσει. Η Φουντουκιά θα γίνει σύμβολο ελπίδας, συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό, και αγάπης για τη φύση, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ανθρωπιάς και συγκίνησης.

Αγγελική Βαρελλά.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο για πρώτη φορά το 1966 και από τότε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος.
Έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το Υπουργείο Παιδείας για τα Αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Μετέφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο χώρο της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Το βιβλίο της "Φιλενάδα, φουντουκιά μου" κέρδισε έναν από τους τρεις επαίνους του Διεθνούς Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας JANUS KORCZAK 1985, στην Πολωνία.
Προτάθηκε το 1989 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βραβείο Άντερσεν.

2 σχόλια:

  1. Φιλενάδα φουντουκιά μου.Πολύ όμορφο βιβλίο.Εγώ αν το έβαζα βαθμό,θα το έβαζα:10!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.