Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΠΑΤΑΚΗ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2006
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
249
Τον πόλεμο του 1940 τον έζησε ένα ολόκληρο έθνος αντικρίζοντας το σκληρό του πρόσωπο όμως τον αντιμετώπισε με τον «χαμόγελο στα χείλη». Μια οικογένεια που έζησε έντονα τα γεγονότα του σκληρού πολέμου του 1940, τα αντιμετώπισε  με αισιοδοξία και πίστη στην καρδιά. Στην ιστορία μας ξεδιπλώνονται τέτοιες εικόνες ηρωικές και καθημερινές, γεμάτες συγκίνηση.


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο για πρώτη φορά το 1966 και από τότε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος.
Έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το Υπουργείο Παιδείας για τα Αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Μετέφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο χώρο της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.