Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΓΙΑΛΗ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
2003
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
127
Ένα φτερό κεντημένο στη ζώνη της Μαριάννας ζωντανεύει και γράφει στον καθρέφτη μήνυμα του φίλου της Φτερωτού που ζητάει βοήθεια. Πάει στη χώρα του Είναι-και δεν-είναι, όπου η Ανεμόεσσα ρουφάει με την ηλεκτρική της σκούπα την αγάπη του κόσμου. Η Μαριάννα ζει περιπέτειες που δύσκολα πιάνει ο νους του ανθρώπου, περιπέτειες που μόνο τα παιδιά καταλαβαίνουν.
Η φωτεινή σφαίρα είναι ένα βιβλίο σαν αυτά που άρεσαν στην ίδια τη συγγραφέα του να διαβάζει όταν ήταν μικρή. Με περιπέτειες που προκαλούν φόβο ή γέλιο, ανάλογα. Με χιούμορ και λαϊκή σοφία. Με πόρτες και σκαλιά που τρίζουν, μαγικά φτερά, στοιχειωμένα μέρη, δράκους που όταν γελούν βγάζουν φωτιές, σιδερένια παπούτσια, ιπτάμενες παντόφλες, απάτητα κάστρα... με πολλά από εκείνα που λέγανε παλιότερα οι παππούδες και, να μην ξεχνιόμαστε, με ιστορίες όπου οι καλοί νικούν πάντα τους κακούς.
Μια περιπέτεια φαντασίας, που στηρίζεται στον πλούτο και στη γοητεία της λαϊκής μας παράδοσης με ηρωίδα ένα σύγχρονο κορίτσι.

Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε το 1955 στο Προμύρι Μαγνησίας. Το επάγγελμά της είναι νηπιαγωγός και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Άρχισε να γράφει από το 1991 και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.