Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ
ΕΚΔΟΤΗΣ : ΑΛΚΥΩΝ
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ : 2004
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ : 271


Το 1872, ένας εκκεντρικός 'Αγγλος αριστοκράτης, ο Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες, σε μια εγγλέζικη λέσχη, ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες! Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αεροπλάνα και η συγκοινωνία γινόταν με ατμόπλοια και τρένα, ξεκινάει παρέα με τον Πασπαρτού, τον υπηρέτη του, ένα περιπετειώδες ταξίδι από την Ευρώπη στην Ασία, στην Αφρική και στην Αμερική. Ταξιδεύει με ελέφαντα, ακόμα και με έλκηθρο με πανιά, κινδυνεύει από βραχμάνους και Ινδιάνους, βουβάλια και λύκους. Αντιμετωπίζει απίστευτους κινδύνους, τυφώνες καικαταιγίδες, παρέα με μια πανέμορφη πριγκίπισσα, αλλά και με έναν επιθεωρητή που τον κυνηγάει και θέλει να τον συλλάβει, στην πιο συναρπαστική, την πιο γοητευτική περιπέτεια του Ιουλίου Βερν.


 Ο Ιούλιος Βερν (1828-1905) υπήρξε πολυγραφότατος Γάλλος μυθιστοριογράφος και ξεκίνησε την καριέρα του με τη συγγραφή και παρουσίαση θεατρικών έργων.
Δημοσίευσε πολλά εκλαϊκευτικά έργα, μεταξύ των οποίων την Έγχρωμη Γεωγραφία της Γαλλίας, αλλά έγινε διάσημος χάρη στα 80 μυθιστορήματα που έγραψε και στα οποία η συναρπαστική περιπέτεια συνδυάζεται με την έξοχη, ποιητική περιγραφικότητα, τη γόνιμη φαντασία και τον πλούτο των συναισθημάτων. Είχε τη διορατικότητα και την προφητική έμπνευση να προβλέψει πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και δικαίως θεωρείται ο πατέρας του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.


3 σχόλια:

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το βιβλίο.